Hejsan och välkommen till oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertälje Judoklubb
Motion och tävling för alla
Södertälje Judoklubb

Att träna judo ger så mycket för kroppen: balans, kondition, styrka, snabbhet, smidighet samt kontroll.

I vår klubb väljer du om du vill träna eller tävla, tävlingar finns på alla nivåer från nybörjaré bar till seniorer/veteraner. Men vill du träna för hälsans skull så finns det möjlighet till det också. Att behålla sin smidighet och balans genom åren är något som du kan göra med judo.

2022-01-06 12:14
 
Fler tränare till klubben -vill DU bli en av oss?
2021-12-22 10:11

Vi på SJK behöver fler tränare och gärna både manliga och kvinnliga förebilder för våra ungdomar!

Är det möjligt att locka tillbaka dig till "den mjuka (rätta) vägen"?  Vi står för utbildningar så du kan öka din kunskap om träningslära, gruppdynamik, fysiologi mm. Dessa kunskaper är ovärdeliga även i arbetslivet. Tränarutbildningar som finns i RF/Judoförbundet:

 

TRÄNARTRAPPAN

  • Hjälptränarutbildning -judospecifik
  •  Grundutbildning för tränare ej judospecifik
  • Assisterande Klubbtränarutbildning Judospecifik på distrikstsnivå
  • Fortsättningsutbildning för tränare ej judospecifik
  • Klubbtränarutbildning på riksnivå judospecifik
  • Distriktsfortbildning, Riksfortbildning
  • Internationella kurser och Högskoleutbildning

Dessutom finns specialisering: Judo4Balance, Judo4Life, Anpassad Judo, kata.

Tävlingar
Massor av medaljer för Södertäljes Judokas på Södra Judo Open 4
2021-11-22 10:42, Tävlingar

Nu när Judotävlingarna kommit igång igen efter det långa uppehållet på grund av Covid 19. Så visar Södertälje Judoklubb att de inte vilat sig igenom uppehållet.

Under perioden våren  2020 – hösten 2021 så har det i princip varit helt stängt på lite större  judotävlingar så våra judokas har inte varit ute på tävlingar och träningen har varit begränsad till mindre grupper.

Men under senhösten har möjligheterna att pröva sin kunskaper på tävlingsmatta på nytt öppnas. Vi ser att de inte bara hållit formen utan även stärkt den och går från klarhet till klarhet på tävlingsmattan.

På lördagens Judotävling I Stockholm, en tävling som samlar tävlande från stora delar av landet och även utifrån. Äntligen fick klubbens tävlingssugna ungdomar och vuxna chansen att visa sina kunskaper.

Resultat:

TOTALT ANTAL MEDALJER

4 GULD

4 SILVER

5 BRONS

HERRAR / HERRAR / -73 KG

3 SIMON LARSSON  SWEDEN

Södertälje Judoklubb

HU21 / HU21 / -73 KG

1 SIMON LARSSON  SWEDEN

Södertälje Judoklubb

FU18 / FU18 / -70 KG

2 MINNA HOLZ  SWEDEN

Södertälje Judoklubb

FU15 / FU15 / +63 KG

1 MINNA HOLZ  SWEDEN

Södertälje Judoklubb

PU15 / PU15 / -60 KG

4 KERELLOS MOUSSA

Södertälje Judoklubb

4 VIKTOR HOLZ

Södertälje Judoklubb

FU13-3

2 ALICIA DEMIR

Södertälje Judoklubb

FU13-4

1 LAURA ZECEVIC  SWEDEN

Södertälje Judoklubb

PU13-10

2 ILIJA LABAN  SWEDEN

Södertälje Judoklubb

PU13-2

2 ELIAS DEMIR

Södertälje Judoklubb

PU13-6

3 NIKOLA LABAN  SWEDEN

Södertälje Judoklubb

U11-11

3 OGNJEN MILOSEVIC  SWEDEN

Södertälje Judoklubb

U11-3

3 LEA GUVEN  SWEDEN

Södertälje Judoklubb

U9-1

1 SAYKHAN ABDULAJEV  SWEDEN

Södertälje Judoklubb

U9-4

3 DILMON GUVEN  SWEDEN

Södertälje Judoklubb

Vad är Kodokan Judo?
2021-10-14 15:57

Vad är Kodokan Judo?

Judo är många olika saker för människor. Det är en rolig sport, en konst, en disciplin, en fritids-eller social aktivitet, ett fitness program, ett medel för självförsvar eller strid, och ett sätt att leva. Det är allt detta och mer.

Kodokan Judo kommer till oss från striderna i det feodala Japan. Grundades 1882 av Dr Jigoro Kano och Judo är en vidareutveckling av den gamla kampsporten jujutsu. Dr Kano, ordförande i University of Education, Tokyo, studerade dessa uråldriga former och integrerade vad han ansåg vara den bästa av deras tekniker i vad som nu är den moderna sporten Judo.
Judo introducerades i de Olympiska Spelen 1964 och praktiseras av miljontals människor över hela världen i dag. Människor praktiserar Judo för att hålla formen, för att utveckla självförtroende, och för många andra skäl. Men mest av allt, folk utövar Judo för skojs skull.
 
Judo är kul!
Som i alla sporter, har Judo en strikt uppsättning regler som styr utövandet och garanterar säkerhet. För dem som vill testa sina färdigheter, erbjuder Judo möjlighet till träning och tävling på alla nivåer, från klubb till nationella turneringar, till de olympiska spelen. Det finns separata viktklasser för män och kvinnor samt pojkar och flickor.
Judo är känd för sina spektakulära kasttekniker men också brottning på mattan där man kan utnyttja specialiserade tekniker, fasthållningar, armlås och halslås. Judo betonar säkerhet, och full fysisk aktivitet för att ge bästa kondition. Judo tränas på speciella mattor för komfort och säkerhet.
Judo är unikt genom att alla åldersgrupper, båda könen, och de flesta funktionshindrade kan delta tillsammans i sporten. Judo är en billig, året runt aktivitet som tilltalar människor från alla samhällsskikt.

 

Judo passar alla

Många människor över sextio år njuter av sporten, liksom mycket unga pojkar och flickor.
Judo utvecklar självdisciplin och respekt för sig själv och andra. Judo ger möjlighet till lärande självförtroende, koncentration och ledarskap, samt fysisk koordination, kraft och flexibilitet. Som en sport som har utvecklats från en kampkonst, utvecklas komplett kroppskontroll, fin balans och snabba reflexer. Framför allt utvecklas snabb reaktion och väl samordnade sinnen. Judoutbildning ger en effektiv koordination och balans.

Judo Ranking systemet

Judo skapade systemet för grader, som nu används i de flesta andra kampsporter, som känner igen en persons grad av kunskap, förmåga och ledarskap. Det finns separata grader för juniorer (under 17) och seniorer. Judo grader identifieras med färgade bälten och tio grader av avancerade kvaliteter för svarta bälten. Regelbunden avancemang uppmuntrar utövare att uppnå mer.

Principer och mål för Judo

Judo, som är översatt som "mjuka vägen", lär den princip om flexibilitet i tillämpningen av tekniken. Detta är den flexibla och effektiva användningen av balans, hävstångseffekter, och rörelser i utförandet av Judokast och andra färdigheter. Skicklighet, teknik och timing, snarare än att använda råstyrka, är de ingredienser som behövs för framgång i Judo. Till exempel i Judo övning kan du lära dig att ge vika, snarare än använda våld, för att övervinna en starkare motståndare.
 
Principerna för Judo, t.ex. "Maximal effektivitet med minimal ansträngning" och "Gemensamt välmående och nytta", kan även användas i våra kontakter med andra i livet. Det ultimata målet i Judo är att utveckla sig själv i största möjliga utsträckning sträva alltid efter perfektion, så att du kan bidra med något av värde för världen.
 © Sören Söderqvist

Nyheter från våra grupper
 
Facebook
Våra sponsorer