Hejsan och välkommen till oss!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Södertälje Judoklubb
Motion och tävling för alla
Välkommen till vårens träningar hos Södertälje Judoklubb!Träningsschema för våren 2020, terminen startar den 13 januari OBS! De nya Tiderna tisdag & torsdag!

Måndag & onsdag

17:30 – 18:30

Nybörjare ungdom 7–9 år
Christian Lemon  

18:30-19:45

Avancerade ungdomar 

Vlado Paradzik

Tisdag & torsdag

17:00 – 18:00

Nybörjare ungdom 10–14 år
Mikael Björklund

18:00-19:15

Fortsättning ungdom -12 år 

Ilhan Demir

Fredag

17:30-18:30

Avancerade ungdomar 

Vlado Paradzik

 

Söndag

12:00-13:00

Judolek

Krisztian Schneider

 

…………………………………………………………………………………………………………………
Vill DU testa judo? Du kan utan kostnad  prova judo träning i 2 veckor (efter överenskommelse med tränaren om inte gruppen är full).
Anmäl dig via länken nedan!
 Klicka här!
Prova Judo i Scaniarinken 25/2 kl. 10-16
2020-02-20 08:15
Scaniarinken på Tisdagen den 25 februari kl. 10-16 har vi prova på Judo

Du har möjlighet att vara med och prova på och få svar om judoträning i Scaniarinken under dagen. Vi har en judomatta på plats för besökare att prova judo. 


Vad är Kodokan Judo?

Judo är många olika saker för människor. Det är en rolig sport, en konst, en disciplin, en fritids-eller social aktivitet, ett fitness program, ett medel för självförsvar eller strid, och ett sätt att leva. Det är allt detta och mer.

Kodokan Judo kommer till oss från striderna i det feodala Japan. Grundades 1882 av Dr Jigoro Kano och Judo är en vidareutveckling av den gamla kampsporten jujutsu. Dr Kano, ordförande i University of Education, Tokyo, studerade dessa uråldriga former och integrerade vad han ansåg vara den bästa av deras tekniker i vad som nu är den moderna sporten Judo.
Judo introducerades i de Olympiska Spelen 1964 och praktiseras av miljontals människor över hela världen i dag. Människor praktiserar Judo för att hålla formen, för att utveckla självförtroende, och för många andra skäl. Men mest av allt, folk utövar Judo för skojs skull.
 
Judo är kul!
Som i alla sporter, har Judo en strikt uppsättning regler som styr utövandet och garanterar säkerhet. För dem som vill testa sina färdigheter, erbjuder Judo möjlighet till träning och tävling på alla nivåer, från klubb till nationella turneringar, till de olympiska spelen. Det finns separata viktklasser för män och kvinnor samt pojkar och flickor.
Judo är känd för sina spektakulära kasttekniker men också brottning på mattan där man kan utnyttja specialiserade tekniker, fasthållningar, armlås och halslås. Judo betonar säkerhet, och full fysisk aktivitet för att ge bästa kondition. Judo tränas på speciella mattor för komfort och säkerhet.
Judo är unikt genom att alla åldersgrupper, båda könen, och de flesta funktionshindrade kan delta tillsammans i sporten. Judo är en billig, året runt aktivitet som tilltalar människor från alla samhällsskikt.


Judo passar alla

Många människor över sextio år njuter av sporten, liksom mycket unga pojkar och flickor.
Judo utvecklar självdisciplin och respekt för sig själv och andra. Judo ger möjlighet till lärande självförtroende, koncentration och ledarskap, samt fysisk koordination, kraft och flexibilitet. Som en sport som har utvecklats från en kampkonst, utvecklas komplett kroppskontroll, fin balans och snabba reflexer. Framför allt utvecklas snabb reaktion och väl samordnade sinnen. Judoutbildning ger en effektiv koordination och balans.

Judo Ranking systemet

Judo skapade systemet för grader, som nu används i de flesta andra kampsporter, som känner igen en persons grad av kunskap, förmåga och ledarskap. Det finns separata grader för juniorer (under 17) och seniorer. Judo grader identifieras med färgade bälten och tio grader av avancerade kvaliteter för svarta bälten. Regelbunden avancemang uppmuntrar utövare att uppnå mer.

Principer och mål för Judo

Judo, som är översatt som "mjuka vägen", lär den princip om flexibilitet i tillämpningen av tekniken. Detta är den flexibla och effektiva användningen av balans, hävstångseffekter, och rörelser i utförandet av Judokast och andra färdigheter. Skicklighet, teknik och timing, snarare än att använda råstyrka, är de ingredienser som behövs för framgång i Judo. Till exempel i Judo övning kan du lära dig att ge vika, snarare än använda våld, för att övervinna en starkare motståndare.
 
Principerna för Judo, t.ex. "Maximal effektivitet med minimal ansträngning" och "Gemensamt välmående och nytta", kan även användas i våra kontakter med andra i livet. Det ultimata målet i Judo är att utveckla sig själv i största möjliga utsträckning sträva alltid efter perfektion, så att du kan bidra med något av värde för världen.
 © Sören Söderqvist

Tävlingar
Södra Judo Open 200125
2020-01-25 20:39, Tävlingar
Idag var Södertälje Judoklubb på tävling i Haninge. Det var många som deltog och vi lyckades få med oss 3 guld, 4silver och 2 bronsmedljer. Alla deltagare var jätteduktiga och körde riktigt fin judo.
Julfest den 7 december
2019-12-07 16:18
Några av deltagarna på julfesten
 
Tävlingar
Linde Judo Open 14/9 2019
2019-09-06 09:59, Tävlingar
Till årets upplaga av Linde Judo Open har klubben 11 deltagare anmälda varav 3 stycken kommer att tävla i dubbla kategorier. 
Har man lust är det alltid välkommet med publik som hejar. Tävlingen går av stapeln lördag 14 september i Lindesberg arena med start kl 10,00.
Tävlingar
Green Hill International Tournament 190810-190811
2019-08-19 18:46, Tävlingar
Helgen 10-11 augusti 2019 gick Green Hill International Tournament av stapeln. Södertälje Judoklubb hade deltagare båda dagarna.
På lördagen den 10 augusti tävlade Simon Larsson i U18-73 och Wilhelm Steinbeck i U18-66. Båda gjorde mycket bra ifrån sig och det slutade med varsin bronsmedalj. Wilhelm bröt oturligt nog armen i semifinalen men var vid gott mod trots detta när han tog emot sin medalj på sjukhuset.
På söndagen den 11 augusti var det fler tävlande från klubben Ilija och Nikola Laban tävlade i U11 klassen och tog med sig varsit silver. Luka Zivanovic hade hårt motstånd i U15-50 men knep till slut en bronsmedalj även han. Simon Larsson fick köra i en hopslagen U21-73 där även U21-66 deltog och hamnade precis utanför pallen på en fjärde plats.
Coach Vlado Paradzik var mycket nöjd med allas insatser under helgen.
Är man nyfiken på att se bilder från tävlingen kan man gå in på följande sida https://sportfotos24.smugmug.com/SPORTS/Judo/2019/08-10-Green-Hill-Tournament-SWE  där finns även bilder från det efterföljande träningslägret som tyvärr ingen av våra judoka hade möjlighet att delta på.
Nyheter från våra grupper
Tävlingar, 25/01 20:39 
Nybörjare ungdom 7-9 år , 19/11 14:26 
 
Facebook
Våra sponsorer