Motion och tävling för alla

Massor av medaljer för Södertäljes Judokas på Södra Judo Open 4
2021-11-22 10:42

Nu när Judotävlingarna kommit igång igen efter det långa uppehållet på grund av Covid 19. Så visar Södertälje Judoklubb att de inte vilat sig igenom uppehållet.

Under perioden våren  2020 – hösten 2021 så har det i princip varit helt stängt på lite större  judotävlingar så våra judokas har inte varit ute på tävlingar och träningen har varit begränsad till mindre grupper.

Men under senhösten har möjligheterna att pröva sin kunskaper på tävlingsmatta på nytt öppnas. Vi ser att de inte bara hållit formen utan även stärkt den och går från klarhet till klarhet på tävlingsmattan.

På lördagens Judotävling I Stockholm, en tävling som samlar tävlande från stora delar av landet och även utifrån. Äntligen fick klubbens tävlingssugna ungdomar och vuxna chansen att visa sina kunskaper.

FU18 / FU18 / -70 KG

2 MINNA HOLZ  SWEDEN

FU15 / FU15 / +63 KG

1 MINNA HOLZ  SWEDEN

2020-01-25 20:39
Idag var Södertälje Judoklubb på tävling i Haninge. Det var många som deltog och vi lyckades få med oss 3 guld, 4silver och 2 bronsmedljer. Alla deltagare var jätteduktiga och körde riktigt fin judo.
Linde Judo Open 14/9 2019
2019-09-06 09:59
Till årets upplaga av Linde Judo Open har klubben 11 deltagare anmälda varav 3 stycken kommer att tävla i dubbla kategorier.
Har man lust är det alltid välkommet med publik som hejar. Tävlingen går av stapeln lördag 14 september i Lindesberg arena med start kl 10,00.
Green Hill International Tournament 190810-190811
2019-08-19 18:46
Helgen 10-11 augusti 2019 gick Green Hill International Tournament av stapeln. Södertälje Judoklubb hade deltagare båda dagarna.
På lördagen den 10 augusti tävlade Simon Larsson i U18-73 och Wilhelm Steinbeck i U18-66. Båda gjorde mycket bra ifrån sig och det slutade med varsin bronsmedalj. Wilhelm bröt oturligt nog armen i semifinalen men var vid gott mod trots detta när han tog emot sin medalj på sjukhuset.
På söndagen den 11 augusti var det fler tävlande från klubben Ilija och Nikola Laban tävlade i U11 klassen och tog med sig varsit silver. Luka Zivanovic hade hårt motstånd i U15-50 men knep till slut en bronsmedalj även han. Simon Larsson fick köra i en hopslagen U21-73 där även U21-66 deltog och hamnade precis utanför pallen på en fjärde plats.
Coach Vlado Paradzik var mycket nöjd med allas insatser under helgen.
Är man nyfiken på att se bilder från tävlingen kan man gå in på följande sida https://sportfotos24.smugmug.com/SPORTS/Judo/2019/08-10-Green-Hill-Tournament-SWE  där finns även bilder från det efterföljande träningslägret som tyvärr ingen av våra judoka hade möjlighet att delta på.
Resultat Linde Judo Open
2018-09-11 18:27
Efter helgens tävling i Lindesberg har klubbens medaljinnehav ökat med en bronspeng.
David Ahlqvist dubblade och tävlade därmed både i U18-60 och U21-60. I U18 knep han bronsmedaljen och i U21 blev det en fjärdeplats.
Simon tävlade i U18-73 som var ny viktklass för honom. Han förlorade första matchen och gick till återkval där han vann den första matchen men tyvärr förlorade den andra.
Både David och Simon var nöjda med sina insatser och ser fram emot nästa tävlingstillfälle.
Linde Judo Open
2018-09-06 13:16
På lördag 8 september tävlar Simon Larsson och David Ahlqvist i Lindesberg på tävlingen Linde Judo Open. Båda grabbarna har deltagit i denna tävling tidigare och är taggade inför höstens första tävling.